Čisti Vitamin C (askorbinska kislina) 650mg x 90 kapsul

Posted by: David Pivk

18.90

Kategorija:

Opis

Kaj je vitamin C?

Preprosto povedano, Vitamin C je bistvenega pomena in je zelo koristno hranilo, ki pomaga izdelovali spojine, ki so bistvenega pomena za ohranjanje aktivnosti v telesu. Čisti vitamin C je topen v vodi, kar pomeni, da se v telesu ne more shraniti, zato je vitamin C potreben vsak dan. Vitamin C je znan tudi kot askorbinska kislina, ki je splošni izraz za vitamin C in se tudi nanaša na čisti vitamin C – se ne veže z drugimi spojinami.

 

Zakaj vitamin C?

Telo potrebuje vitamin C za podporo rasti in za delovanje ter popravilo tkiva v vseh delih telesa. Askorbinska kislina je potrebna za celjenje ran in za vzdrževanje in popravilo zob ter kosti. Pomemben je tudi pri proizvodnji kolagenskih proteinov, ki jih najdemo v koži, kitah, hrustancu, vezeh in krvnih žilah.

Vitamin C je znan tudi kot antioksidant. Kopičenje prostih radikalov v daljšem časovnem obdobju povzroči, da se hitreje staramo in nam peša zdravje, zato je vitamin C še kako pomemben. Askorbinska kislina pomaga telesu, da absorbira železo.

 

Vitamin C in prehlad

Mnogi verjamejo, da lahko vitamin C zdravi prehlad, znanstveni dokazi za to pa so nasprotujoči. Dokazano je, da lahko vitamin C pomaga preprečiti prehlad, v kolikor vam primankuje absorbinske kisline. Prav tako lahko vitamin C koristi pri preprečevanju prehlada, v kolikor živite v nizkih temperaturah ali če ste vpleteni v redno živahno vadbo.

Vir: Douglas RM, Hemilä H, Chalker E, Treacy B. Vitamin C za preprečevanje in zdravljenje prehlada. Cochrane Database Syst Rev 2007 18. julij, (3). CD000980.

 

Pomanjkanje vitamina C

Najbolj znana bolezen pri pomankanju vitamina C je bolezen skorbut. Ta bolezen je danes zelo redka pri zdravih odraslih, vendar lahko prizadene dojenčke in starostnike.

 

100% čista askorbinska kislina

Vsaka kapsula je napolnjena s 650 mg 100% čiste askorbinske kisline, brez kakršnih koli dodatkov. Mnogi proizvajalci dopolnjujejo uporabo drugih oblik vitamina C, ki so vezani na druge spojine. Prepričani smo, da je čista askorbinska kislina najboljša oblika vitamina C za dopolnitev vašega zdravja in odpornosti telesa.

Made in UK

Leave a Reply

Leave a Reply