Marelična jedra iz ekološke pridelave 250g

Posted by: adming

11.95

Šifra: 2079 Kategorija:

Opis

Marelična jedrca iz ekološke pridelave se nahajajo v notranjosti mareličnih koščic in imajo značilen grenak okus, po okusu pa so podobna mandeljnom in marcipanu. Grenčino jim daje vitamin B17 (amigdalin), ki se v organizmu pretvarja v cianid. V zmernih količinah (do maksimalno 5 jedrc dnevno) je zelo koristen, saj ga oslabele in bolne celice niso sposobne presnoviti, zato odmrejo (priporočljive so za rakave bolnike) in ostanejo samo zdrave celice. Vsebujejo veliko beljakovin. Lahko jih uživate skupaj z goji jagodami, da se grenkoba porazgubi.

Uporaba mareličnih jedrc iz ekološke pridelave

Na dan je priporočeno zaužiti 3 jedrca (maksimalno 5). Lahko jih uživate same – kot prigrizek ali pa cele oziroma zdrobljene z drugo hrano, na primer z žiti, musliji, jogurti, sadnimi napitki, smoothiji, sokovi ali solatami. Z namakanjem jedrc v vodi zmanjšamo njihovo grenkobo.

Sestavine: 100 % marelična jedrca iz ekološke pridelave
Hranilna vrednost na 100 g: energija 536 kcal, beljakovine 23.10 g, ogljikovi hidrati 23.00 g, maščobe 46.90 g.

Neto količina: 250 g
Poreklo: Pakistan

Pakirano v prostorih, kjer so prisotni tudi oreščki, semena in žita.

EKO – pomeni, da ima izdelek certifikat evrolist, ki zagotavlja, da je minimalno 95 % sestavin izdelka, ki so kmetijskega izvora pridelanih ekološko (pridobitev zahteva izpolnjevanje strogih evropskih predpisov).

Leave a Reply

Leave a Reply