Lugolova (jodova) raztopina 100ml

Posted by: admin

39.90

Ni na zalogi

Kategorija:

Opis

Lugolova raztopina vsebuje jod in jodid. V Lugolovi raztopini, ki je sestavljena iz destilirane vode, joda in jodida tako najdemo 44g joda in 88g jodida v 1000 ml destilirane vode. To ustreza za 12% raztopino.

Živila z jodom:

– morske alge

– vse vrste sira

– vse vrste rib in mesa

 

Kaj vsebuje 1 kapljica naše Lugolove raztopine:

1 kapljica vsebuje 5,3mg jodida in 2,7mg joda

 

Jod so odkrili v vsakem organu in tkivu človeškega telesa
Sicer lahko razpravljamo o njegovem optimalnem odmerku, vendar bi se hitro strinjali, da je jod  absolutno nujen za zdravje žleze ščitnice, kot tudi za jajčnike, dojke in prostato. Poleg povečanega tveganja za rak dojke pri ženskah, ki jim joda primanjkuje, obstajajo prepričljivi dokazi, da pomanjkanje joda povečuje tveganje za rak žleze ščitnice. To je le nekaj razlogov, zaradi katerih bi vas moral jod resno zanimati.
mineral-jod 
V času vse večje izpostavljenosti strupom vsi potrebujemo več, in ne manj joda, saj zagotavlja zelo specifične zaščitne učinke pred nekaterimi običajnimi strupi, kakršni so fluor in brom, v manjši meri pa pomaga tudi pri izločanju svinca in živega srebra iz telesa.  
 
Nekoliko študij je pokazalo na povezanost nizkih ravni joda in fibrocistične bolezni dojk (FDB), tako pri ženskah, kot tudi pri laboratorijskih živalih.
Dr. David Derry je izjavil: “Lugolova raztopina je vodna raztopina joda, ki jo medicinska stroka koristi že več kot 200 let. Ena kapljica (6,5 mg po kapljici) Lugolove raztopine dnevno v vodi, pomarančnem soku ali mleku postopno eliminira prvo fazo razvoja raka oziroma fibrocistične bolezni dojk, zaradi česar se nov rak sploh ne more začeti. To ravno tako ubije abnormalne celice, ki krožijo po telesu daleč od prvotnega raka. Seveda ta pristop deluje tudi pri raku prostate, ker je v mnogih pogledih podoben raku dojke. Oziroma, rečemo lahko, da pomaga pri večini vrst raka. Povečani odmerki joda so potrebni tudi pri vnetnem raku dojk. Znano je tudi, da so veliki intravenozni odmerki nenevarni, kar zastavlja vprašanje, kakšen učinek bi to imelo na rakavo rast.“
 
Pomanjkanje joda prinaša suženjstvo žlezi ščitnici, zaradi česar so vsi, ki jim ga manjka bolj dovzetni za rak ščitnice, ki ga povzroča sevanje. 
 
Jod igra ključno vlogo v sistemu izločanja telesa saj izzove apoptozo, ali programirano smrt celice, kar je pomembno, ker je ta proces ključen za rast in razvoj ter uničevanje celic, ki predstavljajo nevarnost za organizem, kakršne so rakave celice in celice okužene z virusi.
Več o Lugolovi raztpini in jodu na: http://en.wikipedia.org/wiki/Lugol%27s_iodine in http://vsi-zdravi.org/pomembna-hranila-2/minerali/jod/926-jod-%E2%80%93-pogre%C5%A1ano-univerzalno-zdravilo.html

Dodatne informacije

Količina

Leave a Reply

Leave a Reply