Jod so uporabljali že več kot 200 let nazaj

Posted by: David Pivk
 30ml AMBER_Lugols Iodine_LowResTrenutno stanje na začetku 21. stoletja, zahteva od nas, da ponovno zgradimo medicino, in to ne le glavne, torej alopatske, ampak tudi vse doktrine alternative. Vse bolj se zavedamo dejstva, da dandanašnji večina ljudi trpi za kronično zastrupitvijo. In ni stvar samo v tem, da je plima strupenih kemikalij vse večja in da se te akumulirajo v naših celicah in telesnih tekočinah, kjer povzročajo psihično, mentalno in emocionalno opustošenje, ampak je stvar tudi kakovosti in količine ključnih hranljivih sestavin, ki jih zaužijemo. Jod je popoln primer tistega, česar ne želite, da vam manjka v današnem svetu.
lugols-iodine-solution-12-per-cent-892

Jod so odkrili v vsakem organu in tkivu človeškega telesa

Sicer lahko razpravljamo o njegovem optimalnem odmerku, vendar bi se hitro strinjali, da je jod  absolutno nujen za zdravje žleze ščitnice, kot tudi za jajčnike, dojke in prostato. Poleg povečanega tveganja za rak dojke pri ženskah, ki jim joda primanjkuje, obstajajo prepričljivi dokazi, da pomanjkanje joda povečuje tveganje za rak žleze ščitnice. To je le nekaj razlogov, zaradi katerih bi vas moral jod resno zanimati.
mineral-jod 
V času vse večje izpostavljenosti strupom vsi potrebujemo več, in ne manj joda, saj zagotavlja zelo specifične zaščitne učinke pred nekaterimi običajnimi strupi, kakršni so fluor in brom, v manjši meri pa pomaga tudi pri izločanju svinca in živega srebra iz telesa.  
 
Nekoliko študij je pokazalo na povezanost nizkih ravni joda in fibrocistične bolezni dojk (FDB), tako pri ženskah, kot tudi pri laboratorijskih živalih.
Dr. David Derry je izjavil: “Lugolova raztopina je vodna raztopina joda, ki jo medicinska stroka koristi že več kot 200 let. Ena kapljica (6,5 mg po kapljici) Lugolove raztopine dnevno v vodi, pomarančnem soku ali mleku postopno eliminira prvo fazo razvoja raka oziroma fibrocistične bolezni dojk, zaradi česar se nov rak sploh ne more začeti. To ravno tako ubije abnormalne celice, ki krožijo po telesu daleč od prvotnega raka. Seveda ta pristop deluje tudi pri raku prostate, ker je v mnogih pogledih podoben raku dojke. Oziroma, rečemo lahko, da pomaga pri večini vrst raka. Povečani odmerki joda so potrebni tudi pri vnetnem raku dojk. Znano je tudi, da so veliki intravenozni odmerki nenevarni, kar zastavlja vprašanje, kakšen učinek bi to imelo na rakavo rast.“
 
Pomanjkanje joda prinaša suženjstvo žlezi ščitnici, zaradi česar so vsi, ki jim ga manjka bolj dovzetni za rak ščitnice, ki ga povzroča sevanje. 
 
Jod igra ključno vlogo v sistemu izločanja telesa saj izzove apoptozo, ali programirano smrt celice, kar je pomembno, ker je ta proces ključen za rast in razvoj ter uničevanje celic, ki predstavljajo nevarnost za organizem, kakršne so rakave celice in celice okužene z virusi.

Leave a Reply